JESPER VOLDGAARD - FOTOJOURNALIST | Et liv i solen

Et liv i solen

June 08, 2016  •  Leave a Comment

Jo,  jeg har set at der er lidt mere overskyet i dag. At der kommer en lille brise og skubber let til bladene på træerne. Det var anderledes for få dage siden!

28,5 grader viste termometeret på en af opgaverne i sidste uge.

Udenfor.

I skyggen.

Det føles i forvejen ret varmt, og når man så skal arbejde og bevæge sig rundt uden mulighed for skygge på åben mark, så er det meget varmt. 

Men det er jeg (næsten) den eneste der klager over. Standardsvaret, når jeg gispende spørger min bedre halvdel derhjemme, om det ikke er meget varmt, lyder uden undtagelse "Er det ikke dejligt?" Ikke bare et simpelt ja eller jo, men denne indbyggede værdiladede "detervarmtogdetskalviværegladefor!" 

Min kunde har garanteret heller ikke noget imod varmen. Med 150.000 kvadratmeter solvarmeanlæg under opførelse på rekordtid må der gerne komme godt vejr og solskin, og når projektet skal stå færdigt i det sene efterår bliver det - for en stund - det største i verden.

Det er bliver ganske imponerende at følge, og fra den spæde start i sidste uge med etablering af byggeplads og jordarbejde på den første etape, skal jeg heldigvis følge byggeriet løbende i det næste halve års tid.

Så der bliver rig lejlighed til at komme ud i solen i sommer og efteråret og trods varmen hellere masser af sol end behageligt gråvejr, for solvarmeanlæg i gråvejr er ikke specielt fotogent. 

Og den tager sig godt ud på billeder den sol, men den kræver både godt med solcreme og masser af vand. For de 28,5 var jo i skyggen - ude på det varme jord og grus var der næsten 40. 

 

P.S. Jeg har fundet en gruppe af ligesindede på Facebook. "Osderhadervarme", men sig det ikke til min kone - eller min kunde :-)


Comments

No comments posted.
Loading...

Erfaren freelance fotograf, bosat nær Århus.

Uddannet fotojournalist fra Journalisthøjskolen og fotograferer bl.a. portrætter og reportage til fagblade, magasiner samt private og offentlige organisationer.

Underviser desuden i fotografi - indhold og teknikker, etik og billedbehandling på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, UPDATE.DK og på private kurser, samt laver video for virksomheder og interesseorganisationer.

Tidligere fotograf bl.a. på Morgenavisen Jyllands-Posten, Dagbladet Holstebro-Struer m. fl.

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (11) July August (1) September October (1) November December
January February March (1) April May (1) June (1) July August September October November December
January February March (1) April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December