Analog retro

June 29, 2015  •  Leave a Comment
ARKIV 1. OKTOBER 2010
I de sidste par uger er der nu mindst to gange kommet stemmer fra fortiden - den ene i form af et nyt kamera, der grangiveligt ligner noget fra fortiden - mere om det lidt senere...

Den anden "stemme" kom i Berlingske tidende med en artikel om det analoge fotografi opblomstring igen, hvor Lomo, Diana og Holga kameraerne går som - om ikke varmt så i hvert fald smålunt - brød. Teorien går på, at den store kontrol vi som fotografer har over det færdige billede mangler lidt af mystikken og umiddelbarheden. En del af de fotografer jeg jævnligt omgås er endda begyndt at skyde med et lommekamera fra hæderkronede Contax, som også fabrikerede mit favoritkamera gennem tiden min G2. Artiklen giver et interessant blik på en trend, som måske kun er et forbipasserende fænomen, eller som vil leve videre som et undergrundsfænomen så længe der er film at få. Læs artiklen i Berlingske Tidende/Fri

Det nye kamera Fujifilm X-100, som vi vendte os bort fra i begyndelsen, er nok også en reaktion mod det nye - men mere præcist er det vist et forsøg på sammensmeltning af gammelt design og optiske kvaliteter blandet med ny og i nogle tilfælde revolutionerende teknologi. Leica udenpå og i betjeningen, supercomputer indeni. Det bliver spændende at se hvad kameraet formår når det kommer på gaden i foråret 2011 - til en annonceret pris på ca. 8.000,- Se mere om det hos Fujifilm. Og ja - jeg kan nok ikke leve uden....
 

Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June (11) July August (1) September October (1) November December
January February March (1) April May (1) June (1) July August September October November December
January February March (1) April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December