JESPER VOLDGAARD - FOTOJOURNALIST | Blog

B-SIDEN

...EN BLOG OM BILLEDER, BEGEJSTRING, BEKYMRINGER - OG ALMINDELIGE BANALITETER OM DEN HVERDAG OG VERDEN VI GÅR RUNDT I.

Fanget af - og i - Grønland

March 28, 2017  •  Leave a Comment

Nuuk, Greenland 2017© Jesper Voldgaard

Nordlys ved "Verdens ende"

Er blevet totalt fanget af Grønland. Faktisk så fanget, at jeg sidder her endnu!

Det skyldes nu ikke vejret, men tekniske problemer med flyet væk fra byen. Man kan jo ikke lige ombooke til et konkurrende selskab, så to dages længere rejsetid og et lille døgn på Island bliver resultatet. 

Jeg fik mulighed for at besøge den grønlandske hovedstad ikke mindre end to gange i løbet af marts 2017. Det er på alle måder en fantastisk by og ikke mindst en fantastisk årstid at besøge på. Vinteren er her stadig og næsten dagligt sner det lidt eller meget. Temperaturene skifter fra lidt over frysepunktet til - 15 grader, og på mit første besøg for tre uger siden var der lige snestorm oveni, så windchill-faktoren gav yderligere 10 minusgrader.

Men samtidig er det lyst - lysere end i Danmark - både fordi dagene allerede er blevet længere end længere md syd, og så selvfølgelig fordi sneen reflekterer lyset. De fastboende ser bestemt ud til at nyde lyset og den begyndende varme. Slentreture i gaderne, ud og nyde solen i frikvartererne og om aftenen ned til Kolonihavnen for at nyde solnedgangen. 

Marts er også god, for her er stadig mulighed for at se nordlys, og på Nationalmuseet er der ikke helt så meget trængsel om de fantastiske mumier som i højsæsonen.

Teknologisk kaffemik

Min computer har også nydt opholdet heroppe. Faktisk så meget, at den i lørdags inviterede til Kaffemik med dens ejer. Det var ikke en ubetinget succes, fr den trfaste MacBk Pr har nu smidt alle o'erne væk. Efter et par timer på hovedet, var det meste kaffe løbet ud, men  bgstavet "o" er desværre ikke en del af det fungerende tastatur længere. Så det kræver en del copy/paste at skrive tekster som denne. 

Mine to besøg heroppe har budt på opgaver for trofaste kunder, møder med nye spændende mennesker, der enten er født her, eller har valgt at bosætte sig her i denne lille storby. Verdens mindste storby kaldte Aarhus engang sig selv, men Nuuk er bestemt en værdig konkurrent til titlen. Ikke mange byer på 16.000 sjæle kan byde på højhuse, universitet, lufthavn, parlament og regeringsbygninger.

Endelig må må jeg jo indrømme, at Grønland er meget større og andet end Nuuk. Så der er forhåbentligt rigeligt af både store oplevelser og spændende opgaver fremover.

Nuuk, Greenland 2017© Jesper Voldgaard

Mumierne på Nationalmuseet

 

Nuuk, Greenland 2017© Jesper Voldgaard

Multikulti festival i kulturhuset Katuaq

Nuuk, Greenland 2017© Jesper Voldgaard

Kemiundervisning på GUX

Nuuk, Greenland 2017© Jesper Voldgaard

Lige før solnedgangen på stranden ved "Sana"

Nuuk, Greenland 2017© Jesper Voldgaard

Traditionel ansigtsmaling som de gamle tatoveringer


Et liv i solen

June 08, 2016  •  Leave a Comment

Jo,  jeg har set at der er lidt mere overskyet i dag. At der kommer en lille brise og skubber let til bladene på træerne. Det var anderledes for få dage siden!

28,5 grader viste termometeret på en af opgaverne i sidste uge.

Udenfor.

I skyggen.

Det føles i forvejen ret varmt, og når man så skal arbejde og bevæge sig rundt uden mulighed for skygge på åben mark, så er det meget varmt. 

Men det er jeg (næsten) den eneste der klager over. Standardsvaret, når jeg gispende spørger min bedre halvdel derhjemme, om det ikke er meget varmt, lyder uden undtagelse "Er det ikke dejligt?" Ikke bare et simpelt ja eller jo, men denne indbyggede værdiladede "detervarmtogdetskalviværegladefor!" 

Min kunde har garanteret heller ikke noget imod varmen. Med 150.000 kvadratmeter solvarmeanlæg under opførelse på rekordtid må der gerne komme godt vejr og solskin, og når projektet skal stå færdigt i det sene efterår bliver det - for en stund - det største i verden.

Det er bliver ganske imponerende at følge, og fra den spæde start i sidste uge med etablering af byggeplads og jordarbejde på den første etape, skal jeg heldigvis følge byggeriet løbende i det næste halve års tid.

Så der bliver rig lejlighed til at komme ud i solen i sommer og efteråret og trods varmen hellere masser af sol end behageligt gråvejr, for solvarmeanlæg i gråvejr er ikke specielt fotogent. 

Og den tager sig godt ud på billeder den sol, men den kræver både godt med solcreme og masser af vand. For de 28,5 var jo i skyggen - ude på det varme jord og grus var der næsten 40. 

 

P.S. Jeg har fundet en gruppe af ligesindede på Facebook. "Osderhadervarme", men sig det ikke til min kone - eller min kunde :-)


Bornholm kalder (igen)

May 18, 2016  •  Leave a Comment

Billedeksempler af Jesper Voldgaard fra Folkemødet 2015 i Allinge på Bornholm Nu er der kun en måned til.

Sol, politik, meningsdannere, ngo'ere, stemning, diskussioner, debat, viden og inspiration. For 6 år i træk er Folkemødet på plads i Allinge på det nordlige Bornholm, og igen med flere mennesker, flere stande, flere events og flere debatmøder. Faktisk er der mere end 10 gange så mange events som ved begyndelsen i 2011. Det eneste jeg ikke håber på er flere varmegrader - det var helt perfekt sidste år.

Også i år er jeg på Folkemødet alle dage fra den 16. til 19. juni - både med udstyr til stillbilleder og til video. Jeg har kunder der har bedt mig dække deres events fx med video til sociale medier og hurtig deadline, og andre, som gerne vil have stillbillededækning både til nyhedsbreve og efterfølgende brug i deres magasin. Måske kan jeg også hjælpe din organisation?

For de fleste er et event eller debatmøde på Folkemødet også en chance for at møde kunder og medlemmer. 

"Det primære formål med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark.
Det sker ved at skabe en ny ramme om møder mellem beslutningstagerne i erhvervslivet, interesseorganisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner. Og ved at give borgerne mulighed for at møde beslutningstagerne ansigt til ansigt."

Sådan skriver arrangørerne selv om arrangementet, og jeg er enig. Mulighederne for at mødes er store, rammen er utraditionel og du kan næsten være sikker på, at der også er et arrangement der for dig, om det så er undervisning, havmiljø, hjemmeværn, fjernvarme, patientsikkerhed, elbiler eller måske fremtidens biblioteker, der vækker din passion. Og så er det en glimrende mulighed for at komme til Bornholm. 

Måske ses vi :-)

 


Positive flygtningehistorier

March 14, 2016  •  Leave a Comment

...hører vi ikke nødvendigvis hver dag, men for nylig fotograferede jeg heldigvis en af dem, nemlig musikeren Maher Mahmoud til forsiden af Magisterbladet.

Som forsiden beskriver det på det nyeste nummer af Magisterbladet: "Højtuddannede flygtninge kan blive en guldgrube".

En meget interessant vinkel i et tema, hvor også andre end Maher Mahmoud fortæller. Og skulle du befinde dig foran Orange Scene på årets Roskildefestival og tænke - ham har jeg da vist det før - så er det nok fordi netop Maher Mahmoud sammen med bl.a Damon Albarn og en masse andre syriske musikere åbner dette års festival.

Så god fornøjelse både med festival og med læsningen af Magisterbladet.

For et par måneder siden var det en ganske anden type historie. Debatten om den danske immigrationspolitik og "smykkeloven" gik over en stor del af verden, og for en belgisk avis var jeg med journalist Inger Stokkink på reportage. Vi besøgte bl.a. Sara og Rabia, herboende syrere, som i deres lille lejlighed i Hornslet tog imod os med åbne arme. Dejligt at møde åbne mennesker, som også vil det danske samfund.

 

Maher Mahmoud, flygtning fra Syrien, spiller professionelt på instrumentet oud og underviser på det Jyske Musikkonservatorium Refugees from Syria Sara Tamr and Rabia Ibrahim Al-Zaal (right) in their small appartment in the town Hornslet near Aarhus. The only jewelry Sara brought from Syria was her wedding rings when she joined her husbond in autumn 2015. Danish immigration lawDanish immigration lawRefugees from Syria Sara Tamr in the town Hornslet near Aarhus. The only jewelry Sara brought from Syria was her wedding rings when she joined her husbond in autumn 2015.

 

Erfaren freelance fotograf, bosat nær Århus.

Uddannet fotojournalist fra Journalisthøjskolen og fotograferer bl.a. portrætter og reportage til fagblade, magasiner samt private og offentlige organisationer.

Underviser desuden i fotografi - indhold og teknikker, etik og billedbehandling på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, UPDATE.DK og på private kurser, samt laver video for virksomheder og interesseorganisationer.

Tidligere fotograf bl.a. på Morgenavisen Jyllands-Posten, Dagbladet Holstebro-Struer m. fl.

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June (11) July August (1) September October (1) November December
January February March (1) April May (1) June (1) July August September October November December
January February March (1) April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December